Voegwerk

Wij leveren diensten aan particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen.

Voegwerk

Bij DPS Gevelspecialist bent u altijd verzekerd van ambachtelijk voegwerk. Wij adviseren u graag welk type voegwerk het beste bij de gevel van uw woning of bedrijfspand past. U heeft de keuze uit de onderstaande voegsoorten:

  • Doorgestreken voeg (platvol gladde voeg)
  • Kamborstelvoeg (platvol geborstelde of gekamde voeg)
  • Terugliggende (teruggehouden) of verdiepte voeg
  • Regenvoeg (schaduwvoeg)
  • Geknipte of gesneden voeg

Doorgestreken voegwerk

De doorgestreken voeg (ook wel bekend als de platvol gladde voeg) is een voeg met een glad oppervlak die gelijk loopt met het geveloppervlak. Na het aanbrengen van de voegspecie wordt deze nog een keer extra aangedrukt om de overgebleven holtes in het voegwerk op te vullen.

Kamborstelvoeg

Deze voeg, ook wel bekend als de platvol geborstelde of gekamde voeg, heeft een ruwe afwerking die gelijk loopt met het geveloppervlak. Dit is de goedkoopste soort voeg en om die reden erg populair. Een nadeel is dat moeilijk te controleren valt of alle holtes in het voegwerk goed zijn opgevuld.

Terugliggende of verdiepte voeg

Bij een terugliggende (teruggehouden) of verdiepte voeg is sprake van een rechte voeg die iets dieper in de gevel ligt. Bij een terugleggende voeg gaat dit om één à twee millimeter en bij een verdiepte voeg ligt het voegwerk twee à vijf millimeter in het geveloppervlak. Dit type voegwerk geeft een mooi ruimtelijk effect aan de muur.

Regenvoeg

Bij de regenvoeg (ook wel bekend als de schaduwvoeg) wordt de horizontale voeg aangebracht onder een hoek van 45 graden. De bovenzijde van de horizontale voeg ligt dus verdiept, terwijl de onderzijde gelijk loopt met het geveloppervlak. Ook de verticale voegen lopen gelijk met het geveloppervlak. Dit type voeg zorgt voor een goede afvoer van het regenwater en geeft een mooi schaduweffect op de gevel.

Geknipte of gesneden voegwerk

Met een geknipte of gesneden voeg kiest u voor een type voegwerk dat voor de gevelstenen uitsteekt. Bij de knipvoeg is sprake van een strakke belijning van het voegwerk: onregelmatigheden in het metselwerk worden op deze manier rechtgetrokken. Bij de snijvoeg lopen de voegen gelijk met de gevelstenen. Bij de gesneden voeg worden de onregelmatigheden van de gevelstenen juist benadrukt.

Offerte voegwerk

Wilt u het voegwerk van uw gevel door onze ambachtelijke vakmensen laten verzorgen? Neem dan contact op met DPS Gevelspecialist voor een vrijblijvende offerte. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-26806980 of per e-mail op info@dpsgevelspecialist.nl. DPS Gevelspecialist is onder meer actief in Dordrecht, Zwijndrecht, Rotterdam, Gouda, Delft en Den Haag.

DPS Gevelspecialist

We voeren veel diensten uit in de omgeving van Den Haag. Ben jij geïnteresseerd in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met ons op! Wij staan klaar voor al je vragen en kunnen een uitgebreid advies geven omtrent jouw situatie.

Nieuw voegwerk in Hellevoetsluis 1
Knipvoeg werk Den Haag tevreden klanten

Projecten afgerond

Tevrede reacties

Renovaties gedaan

Vraag vrijblijvend een offerte aan

We nemen de tijd voor uw woning en zorgen dat u altijd tevreden bent.