Knipvoeg en snijvoeg

Wij leveren diensten aan particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen.

Knipvoeg

De knipvoeg is een type voeg die iets uitsteekt ten opzichte van de gevelsteen. Dit type voegwerk is vooral veel terug te vinden op gevels van historische en monumentale panden. Het aanbrengen van de knipvoeg is ambachtswerk en hiervoor bent u bij DPS Gevelspecialist aan het juiste adres. Onze vakmensen brengen het voegwerk snel en zorgvuldig aan. DPS Gevelspecialist rekent gunstige tarieven voor al uw voegwerkzaamheden.

Hoe ziet een knipvoeg eruit?

Bij de knipvoeg wordt de mortel zo afgesneden dat deze een beetje uitsteekt ten opzichte van de gevel. Het voegwerk wordt in een strakke belijning aangebracht, zodat onregelmatigheden in het metselwerk worden rechtgetrokken. De uitstekende voeg en de strakke belijning zorgen voor een unieke uitstraling van de gevel. Wij adviseren u graag of dit type voegwerk bij uw pand past of dat u beter voor een andere voeg kunt kiezen.

Knipvoeg of snijvoeg?

De knipvoeg wordt nog wel eens verward met de snijvoeg. Bij allebei is er sprake van voegwerk dat uitsteekt ten opzichte van de gevel. Net als de knipvoeg is ook de snijvoeg veel terug te vinden op de gevels van monumentale panden. Het verschil tussen deze voegen zit hem erin dat bij de knipvoeg onrechtmatigheden in het metselwerk worden rechtgetrokken door de strakke belijning en dat bij de snijvoeg deze onregelmatigheden juist worden benadrukt.

Andere soorten voegwerk

Naast de knipvoeg en de snijvoeg verzorgt DPS Gevelspecialist ook andere soorten voegwerk, waaronder de doorgestreken voeg (platvol gladde voeg, kamborstelvoeg (platvol geborstelde of gekamde voeg), terugliggende (teruggehouden) voeg, verdiepte voeg en de regenvoeg (schaduwvoeg). Elk type voegwerk wordt op ambachtelijke wijze aangebracht.

Uithakken voegwerk

DPS Gevelspecialist verzorgt complete gevelrestauraties. Ook voor het uithakken van het oude voegwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Hiervoor gebruiken bij moderne apparatuur waarbij de gevelstenen niet beschadigen. Ook verzorgen onze vakmensen eventuele metselwerkzaamheden. Wij maken hierbij gebruik van verschillende metselverbanden.

Gevel impregneren

Wanneer het voegwerk klaar is, raden wij aan om de gevel van uw pand te impregneren. Hierbij wordt een laagje impregneermiddel op de muur aangebracht dat diep in de poriën van de gevelstenen trekt. Het impregneermiddel voorkomt dat vocht in de muur trekt en daarmee houdt u ook meteen schimmelvorming tegen.

Offerte aanvragen knipvoeg

Wilt u meer informatie over onze werkzaamheden? Of wilt u direct een offerte aanvragen om uw gevel te voorzien van een knipvoeg? Neem dan contact op met DPS Gevelspecialist via telefoonnummer 06-26806980 of een e-mail sturen naar offerte@dpsgevelspecialist.nl. Wanneer u meerdere gevelwerkzaamheden door onze vakmensen laat uitvoeren kunnen wij u extra scherpe tarieven bieden. Wij zijn actief in Zuid-Holland.

   Binnen een paar minuten aangevraagd  Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op  Voorstel op maat in je mailbox  Contactgegevens

  DPS Gevelspecialist

  Westvlietweg 68 H
  2495AL ‘s-Gravenhage

  Telefoon: 06-26806980
  E-mail: dpsgevelspecialist@gmail.com

  DPS Gevelspecialist

  We voeren veel diensten uit in de omgeving van Den Haag. Ben jij geïnteresseerd in onze diensten? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact met ons op! Wij staan klaar voor al je vragen en kunnen een uitgebreid advies geven omtrent jouw situatie.

  Nieuw voegwerk in Hellevoetsluis 1
  Knipvoeg werk Den Haag tevreden klanten

  Projecten afgerond

  Tevrede reacties

  Renovaties gedaan

  Vraag vrijblijvend een offerte aan

  We nemen de tijd voor uw woning en zorgen dat u altijd tevreden bent.